Mijn-dakdekker.nl

Zinken dak: prijs per m2 & voordelen

Zink was een tijdje uit de mode, maar is nu terug van weggeweest. Een zinken dak is ideaal voor wie op zoek is naar een flexibele dakbedekking met een unieke uitstraling. Deze daken gaan lang mee en kunnen bovendien gerecycleerd worden.

 

 

zinken dakWaarom een zinken dak?

Het was een tijdje uit de mode, maar de laatste jaren beginnen steeds meer mensen de voordelen van een zinken dak in te zien. Zink laat zich namelijk uitstekend lenen voor moderne bouwstijlen waar wordt afgeweken van traditionele, lijnrechte vormen.

Daarbij zijn ze erg geschikt voor rondvormige daken, omwille van zijn flexibele eigenschappen. Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillende voor-en nadelen van zinken daken.

 

 

 

Voordelen & nadelen


+
Duurzaamheid: een van de belangrijkste voordelen van zink is toch wel de duurzaamheid. Een dak dat is vervaardigd uit zink gaat heel lang mee.

+ Onderhoudsvriendelijk: het materiaal is ook uiterst onderhoudsvriendelijk: waar men na een fikse storm vaak schade heeft aan een traditioneel dak, zal een zinken dak dit soort natuurgeweld probleemloos doorstaan.

+ Karaktervolle uitstraling: op zink wordt na verloop van tijd een zogenaamd patinalaagje gevormd, wat naast een extra bescherming ook een prachtige uitstraling aan het materiaal geeft.

+ Recycleerbaar: zink is een compleet natuurlijk materiaal. Het is dan ook volledig te recycleren.

+ Flexibiliteit: naast deze duurzame voordelen is de flexibiliteit van zink misschien wel de grootste factor om voor dit materiaal te kiezen. De meest uiteenlopende vormen zijn toe te passen. Hierdoor ontstaat een grote architectonische vrijheid. Zink kan naast het bedekken van een dak eventueel ook op de gevel van een bouwwerk toegepast worden.

 

 Hogere prijs: zink heeft een hogere prijs dan klassieke dakmaterialen.

Vrijkomen van metaaldeeltjes: een dak uit zink kan ervoor zorgen dat er metaaldeeltjes in het oppervlakte water belanden. In hoeverre dat dit schadelijk is voor het milieu, is moeilijk vast te stellen. Dit mogelijke probleem kan echter ondervangen worden door de plaatsing van een filtratiesysteem.

Moeilijker te isoleren: een zinken dak is wat lastiger te isoleren dan een bijvoorbeeld een pannendak, hiervoor dient een gespecialiseerde dakdekker ingeschakeld te worden.

 

zinken dak op moderne woning

 

Zinken dak: prijs per m2

Een zinken dak behoort tot de wat duurdere vormen van dakbedekking. De voordelen van zink maken dit echter ruimschoots goed, alleen al door de veel langere levensduur dan een traditioneel dak kan de aanschaf van een zinken dak gerechtvaardigd worden. De prijs per m2 van een zinken dak bedraagt minstens 70 euro (exclusief btw, inclusief plaatsing en levering). Het is altijd verstandig om prijzen op te vragen bij verschillende bedrijven. Vergelijk hier gratis & vrijblijvend prijzen van dakdekkers.

 

Aandachtspunten voor de opbouw

Een zinken dak is veel compacter dan een traditioneel dak, waardoor er veel meer ruimte beschikbaar blijft voor isolatie. Een zinken dak heeft zowel thermische isolatie als geluidsisolatie nodig. Zonder akoestische isolatie zijn geluiden op dit type dak zeer goed hoorbaar.

Werk met uitzetnaden om het krimpen en uitzetten te voorkomen. Deze naden zijn uitermate geschikt bij zinken bedekkingen op zowel platte als hellende daken. Ten slotte is het best om ervoor te zorgen dat de werken uitgevoerd worden door een professional, om te voorkomen dat het dak last heeft van lekken.

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers