Mijn-dakdekker.nl
Info & prijsadvies over alle soorten dakwerken.
Vergelijk 350+ erkende dakdekkers online!
header image
Mijn-dakdekker.nl

Dakrenovatie: mogelijkheden en prijzen

Heel wat dakwerken vallen onder de term dakrenovatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe dakbedekking of het plaatsen van dakisolatie. Welke werken nodig zullen zijn, is onder meer afhankelijk van de staat van het dak. In dit artikel vind je meer info en prijzen voor de verschillende werken die je kan laten uitvoeren bij het renoveren van daken.

Snel naar: mogelijkheden bij dakrenovatiedaklichtaandachtspunten

 

Je dak vernieuwen: welke werken kan je uitvoeren?

In onderstaande tabel vind je alvast een overzicht van vaak uitgevoerde werken bij het renoveren van daken en hun prijzen.

 

Type dakrenovatiePrijs*
Oude dakbedekking verwijderen, nieuwe bedekking plaatsenVanaf 50 euro per m2
Dakbedekking verwijderen, isoleren langs buiten, nieuwe bedekkingVanaf 75 euro per m2
Dakbedekking verwijderen, onderdak plaatsen, nieuwe dakbedekkingVanaf 100 euro per m2
Volledig nieuw dakVanaf 175 euro per m2
*De prijzen zijn steeds afhankelijk van heel wat factoren, waaronder de dakoppervlakte en de materiaalkeuze. De genoemde prijzen zijn startprijzen en kunnen dus nog oplopen. Op zoek naar een offerte op maat voor jouw dak? Vraag hier prijsvoorstellen aan.

 

dakrenovatie vernieuwing dakbedekking1) Nieuwe dakbedekking

Het kan gebeuren dat je dakbedekking na verloop van tijd versleten raakt. Je kan de bedekking dan vernieuwen. Als je niet tijdig ingrijpt, neemt de kans op lekkage en schade aan de dakconstructie toe en dan zal je met veel hogere kosten te maken krijgen. De prijs zal uiteraard sterk afhangen van de soort dakbedekking. Een overzicht van de verschillende soorten bedekkingen voor het dak vind je in dit artikel.

Het overzetdak is een alternatief voor een nieuwe dakbedekking. Hierbij worden lichte panelen met de uitstraling van dakpannen over de bestaande dakbedekking geplaatst. Men spreekt dan ook van een dak over dak. Ontdek hier meer over overzetdaken.

 

 

dakisolatie langs buiten2) Dakisolatie plaatsen

Laat je een dakrenovatie uitvoeren, dan kan je meteen ook investeren in dakisolatie langs buiten. Het isoleren van het dak langs buiten is handig als de binnenzijde van het dak al is afgewerkt. Bovendien verlies je dan geen ook geen binnenruimte en is de dakconstructie beter beschermd tegen temperatuurschommelingen.

Bij dakisolatie langs buiten maakt men meestal gebruik van harde isolatieplaten. De oude dakpannen kunnen eventueel gerecupereerd worden, maar de afwerking met de oude pannen kan wel voor moeilijkheden zorgen. Meer info over het isoleren van hellende daken langs buiten vind je in dit artikel.

 

 

dak renoveren onderdak3) Onderdak plaatsen

In veel oude woningen is er geen onderdak aanwezig. Nochtans is dit een belangrijk onderdeel van het dak; het is een beschermingslaag die tussen het isolatiemateriaal en de dakbedekking ligt. Het onderdak zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal en de onderliggende constructie niet aangetast worden door vocht, stof en wind.

Om een goede bescherming te kunnen bieden moet een onderdak dan ook wind- en waterdicht zijn. Daarnaast moet het ook dampopen zijn. Op die manier kan vocht van in de woning dat in het isolatiemateriaal terechtkomt toch nog naar buiten verdampen. Meer info over onderdaken vind je in dit artikel.

 

 

volledige dakconstructie vernieuwen4) Volledige dakconstructie vernieuwen

Niet alleen bij nieuwbouwprojecten worden nieuwe daken geplaatst. Ook bij renovaties van bestaande daken kan het nodig zijn om de volledige dakconstructie te vernieuwen, bijvoorbeeld als de constructie begint door te zakken of aangetast is door vocht. Aangezien het plaatsen van een nieuw dak een ingrijpende klus is, kunnen de kosten hiervan erg hoog oplopen.

De muurplaat, die het gewicht van het dak verdeelt onder de onderliggende muren, moet ook soms vervangen worden. Meer informatie over dakwerken die gerelateerd zijn aan het vernieuwen van de volledige dakconstructie vind je in dit artikel.

 

 

Wil je je dak renoveren en hiervoor een professional inschakelen? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij dakdekkers voor kleine en grote dakwerken. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig. Klik hier om nu prijzen op maat van jouw project aan te vragen.

Voor prijsvoorstellen voor dakisolatie kan je terecht op deze offertepagina.

 

 

Tip: zorg voor extra licht bij een dakrenovatie!

Een dakrenovatie is een ideale gelegenheid om voor extra licht in de woning te zorgen, zeker als de ruimtes onder het dak bewoond worden. Door voor meer natuurlijke lichtinval te zorgen klaart je woning op en verhoog je het wooncomfort.

Er zijn allerlei constructies mogelijk om via het dak voor extra licht te zorgen. Bij platte daken zijn dakkoepels en lichtstraten erg populair, bij hellende daken kan je kiezen voor een dakkapel of een klassiek dakraam.

 

dakkapel bij dakrenovatie

 

Aandachtspunten bij dakrenovatie

  • Luchtdichtheid: vraag zeker ook aan je dakdekker rekening te houden met de luchtdichtheid van de constructie. Niet alleen de dikte van de isolatie speelt hierbij een belangrijke rol, ook de luchtcirculatie van binnen naar buiten zal een grote impact hebben op je warmteverlies.

 

  • Dakgoten en vernieuwing van zink: als je een oud dak hebt dat klaar is voor vernieuwing, zullen ook de dakgoten en het zinkwerk ongetwijfeld hun beste tijd gekend hebben. Het zou zonde zijn deze niet meteen te vernieuwen nu de dakdekkers toch aan de slag zijn. Zo ben je zeker dat je je de komende jaren geen zorgen hoeft te maken over je dak en zal je woning er weer als nieuw uitzien. Bovendien zal het ook een pak goedkoper zijn om alle werken samen te laten uitvoeren dan wanneer je enkele jaren later een dakdekker opnieuw laat aanrukken. Lees hier alles over de verschillende soorten en materialen dakgoten.

 

  • De prijs drukken: om de prijs van je dakrenovatie te drukken kan je ook heel wat werken zelf uitvoeren. Zo kan je bijvoorbeeld zelf je oude dakpannen verwijderen en ze bijvoorbeeld na het plaatsen van een onderdak recupereren. Ze moeten natuurlijk wel nog in goede staat zijn en je kan van de gelegenheid gebruik maken om ze te reinigen. Het is dan wel belangrijk dat je goede afspraken maakt met je dakdekker zodat je zeker bent dat je geen dagen zonder een dak boven je hoofd moet wonen.

 

  • Architect en bouwvergunning nodig? Indien het gaat om een dakrenovatie die een invloed heeft op de stabiliteit van de woning, zal het nodig zijn om een architect in te schakelen. Vraag best ook eens na bij je gemeente welke vergunningen je precies nodig hebt voor het uitvoeren van de renovatiewerken.

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers