Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schoorsteenveger: info & prijzen

Het reinigen van een schoorsteen is een klus die een correcte aanpak vereist. Daarom laat u het beter over aan een professionele schoorsteenveger. Ontdek hier meer over het belang van een schoorsteenreiniging, de verplichtingen en kom meer te weten over de prijs en werkwijze van een schoorsteenveger. Vraag hier offertes aan bij erkende schoorsteenvegers.

 

 

voorbeeld-schoorsteenveger Het nut van een schoorsteenveger

Het regelmatig laten reinigen van uw schoorsteen heeft verschillende voordelen. Eerst en vooral zijn er de veiligheidsredenen. Zo verkleint het schoonmaken van een schoorsteen de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk.

Bovendien verkleint het ook de kans op CO-vergiftiging. Jaarlijks zijn er namelijk zo’n 1000 gevallen van CO-vergiftiging waarbij een slecht onderhoud van de schoorsteen de oorzaak is.

Het laten reinigen van uw schoorsteen is ook een goede zaak voor uw portemonnee. U stookt efficiënter en dat betekent automatisch een mooie besparing op uw energiefactuur. Dit lager energieverbruik is vanzelfsprekend ook beter voor het milieu. Bovendien stoot een goed onderhouden schoorsteen minder verontreinigende stoffen uit.

Benieuwd naar meer? Op https://www.schoorsteenveger-info.nl/ vind je meer uitgebreide info over schoorsteen vegen.

 

 

Hoeveel kost een schoorsteenreiniger?

De prijs van een schoorsteenveger wordt vooral bepaald door het soort reiniging dat hij zal uitvoeren.

Het laten reinigen van één rookkannaal kost gemiddeld €60 tot €100. In geval van de een verplichte jaarlijkse reiniging van een centrale verwarmingsinstallatie, inclusief schoorsteen, kan je rekenen op een prijs vanaf €100 à €150. Bij een zwaar vervuilde schoorsteen of als er een bijvoorbeeld ook een vogelnest moet verwijderd worden, zal de prijs vanzelfsprekend hoger liggen.

 

Wil je je schoorsteen laten reinigen door een professionele schoorsteenveger en ben je benieuwd naar de kostprijs?
✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende schoorsteenvegers.

 

Tip: Sommige schoorsteenvegers bieden onderhoudscontracten aan waarbij je schoorsteen verzekerd is van regelmatige reiniging. Vaak zijn zulke onderhoudscontracten ook voordeliger voor uw portemonnee. Het is wel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat deze contracten precies inhouden. Er zijn namelijk verschillende formules mogelijk.

In dit artikel kom je meer te weten over de prijs van een schoorsteenveger.

schoorsteen veger

 

Is een schoorsteen schoonmaken verplicht?

Of u nu beschikt over een individueel stooktoestel of een centrale verwarmingsinstallatie, in Nederland is uw schoorsteen reinigen niet verplicht.

Toch wordt het aangeraden om een reiniging regelmatig te laten uitvoeren. Op die manier is uw veiligheid en een optimale werking van de schoorsteen gegarandeerd.

Bovendien kan een schoorsteenreiniging toch verplicht worden door uw verzekeringsmaatschappij of de verhuurder van uw woning. U kijkt dus best na of uw verzekeringspolis of huurcontract hier iets over vermelden.

 

Werkwijze schoorsteenveger

Wanneer u de hulp inschakelt van een schoorsteenveger, kan het interessant zijn om te weten hoe alles precies in zijn werk gaat. Een schoorsteenveger kan op verschillende manieren te werk gaan.

 

1. Schoorsteen vegen van boven naar beneden

Bij deze methode reinigt te schoorsteenveger de schoorsteen via het dak. Hij maakt daarbij gebruik van een kogel waaraan een borstel is vastgemaakt. De kogel wordt dan met behulp van een touw beetje bij beetje naar beneden gelaten en dan weer wat omhooggetrokken. Op die manier kan de borstel het roet losschuren.

 

2. Schoorsteen vegen van beneden naar boven

Bij deze methode gebruikt de schoorsteenveger een borstel die bevestigd is aan een flexibele stok. Deze veegstok wordt dan telkens verlengd door er extra stokken aan te bevestigen. Ook hier zal de borstel het roet stukje voor stukje losschuren tot de bovenkant van de schoorsteen bereikt is.

 

 

Offertes voor schoorsteenvegen ontvangen?

Kies voor een erkend schoorsteenveger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schoorsteenvegers