Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Loodslabben vervangen

Loodslabben zijn die donkergrijze stroken op je dakbedekking, langs dakkapellen, schoorstenen, …  Ze beschermen je dak tegen vocht en hebben ook isolerende kwaliteiten. Hoewel lood een duurzaam materiaal is, ondervinden zulke slabben na 30 à 40 jaar zeker enige slijtage. In dit geval is het slim om je loodslabben te vervangen. Benieuwd naar de mogelijkheden en de prijzen? Je leest er hier alles over!

Ga snel naar:
Hoe loodslabben vervangen?
Wat kost daklood vervangen?
Wie kan mijn loodslabben vervangen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wanneer moet ik mijn loodslabben vervangen?

Lood is misschien wel een sterk materiaal, maar jammer genoeg blijft dit niet zo. nNa bepaalde tijd laat je je daklood dus ook beter vervangen. Het gaat om de volgende gevallen:

 • Beschadigde loodslabben: jarenlange blootstelling aan wisselende weersomstandigheden is funest voor je daklood. Dit maakt ze brozer en vatbaarder voor scheuren en andere soorten beschadigingen. Grijp je niet op tijd in? Dan sijpelt regenwater binnen met daklekkages, schimmels, … als gevolg.
 • Slecht geplaatste loodslabben: soms werd daklood ook gewoon slecht geplaatst. Dat leidt tot een afname van de isolerende werking en uiteindelijk zelfs tot vochtproblemen. Kies in dit geval voor nieuwe loodslabben om verdere problemen te vermijden.

Je loodslabben laten vervangen? Neem contact op met een ervaren dakwerker in je regio. Die geeft je gericht advies en plaatst je daklood zoals het hoort. Interesse? Ontvang gratis offertes op maat.

lood dakkapel vervangen

 

Hoe loodslabben vervangen?

Last van een lekkage door verouderde loodslabben? Dan is het tijd om deze te vervangen. Dat kan op 2 verschillende manieren:

 

OPTIE 1: nieuw daklood plaatsen

De meest voorkomende optie is het lood tot op het binnenblad vervangen. Zo’n klus verloopt als volgt:

 • STAP 1 – oude loodslab verwijderen: eerst verwijdert een dakwerker de kapotte loodslab. Daarvoor hakt hij voorzichtig de mortel weg die de loodslab op z’n plaats houdt.
 • STAP 2 – voeg reinigen en vullen: op de plek van de verwijderde loodslab zit een voeg. Deze maakt hij eerst grondig schoon en vult hij opnieuw met specie.
 • STAP 3 – primer plaatsen: is de specie na een aantal uren helemaal hard? Dan brengt je dakspecialist een primer aan. Ondertussen snijdt hij de nieuwe loodslab op maat.
 • STAP 4 – nieuw daklood plaatsen: vervolgens plaatst hij het stuk lood op de naad tussen de schoorsteen en het dak, tussen het dak en de aanbouw, … Deze drukt hij van begin tot eind aan tot de volledige loodslab is vervangen.

Wanneer is dit de beste keuze? Deze methode wordt vooral gebruikt voor een aanbouw, zoals een terrasoverkapping of een garage.

 

OPTIE 2: uitfrezen van de lintvoeg

Een andere optie is het uitfrezen van de lintvoeg. Is het moeilijk om je hier een beeld bij te vormen? We bespreken hieronder hoe een vakspecialist dan te werk gaat.

 • STAP 1 – verouderd daklood afsnijden: eerst verwijdert de expert de oude dakslabben en snijdt die de lintvoeg helemaal uit. Dit is de doorlopende horizontale voeg bij metselwerk.
 • STAP 2 – nieuw lood plaatsen: vervolgens meet hij het nieuwe daklood af en snijdt die deze op maat. Hierna plaatst hij het lood terug en zet hij deze vast met een speciale loodklem.
 • STAP 3 – lintvoeg afwerken: ten slotte snijdt hij de lintvoeg volledig uit en werkt hij deze af met specie met dezelfde kleur als het bestaande voegwerk.

Wanneer is dit de beste keuze? Deze oplossing komt veel voor bij het vervangen van loodslabben langs een schoorsteen of een dakkapel.

 

Welke methode kies je?

De beste methode voor het vervangen van loodslabben hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste is de plek waar de problemen zich voordoen. Moet je het lood vervangen bij je schoorsteen? Dan zal een professional eerder kiezen voor het uitfrezen van de lintvoeg. Wat de meest geschikte methode ook is, schakel altijd een ervaren dakwerker in. Die bepaalt na een inspectie wat de beste oplossing is voor jouw probleem.

Dakwerker inschakelen? Vertrouw op Solvari. Wij brengen je gratis in contact met 2 à 3 professionals actief in je buurt. Vul het aanvraagformulier in.

 

Wat kost daklood vervangen?

De prijs van loodslabben vervangen hangt af van verschillende factoren. De gekozen methode, de benodigde hoeveelheid daklood, de omvang van de klus, … zijn slechts enkele voorbeelden. Hou in ieder geval rekening met de volgende richtprijzen:

 • Nieuw daklood: € 65 voor 30 cm à € 200 voor 100 cm (incl. btw, excl. plaatsing)
 • Vervangen loodslabben: gemiddeld € 45 per uur arbeid (excl. btw)

LET OP: in werkelijkheid kunnen bovenstaande prijzen nog behoorlijk afwijken. Ontvang je graag meteen prijsvoorstellen op maat van jouw project? Vul dan het offerteformulier in.

 

loodslab vervangen

 

Wie kan mijn loodslabben vervangen?

Wil je het lood vervangen op je dak? Dan raden we je af om zelf de handen uit de mouwen te steken. Aangezien daklood je dak beschermt tegen vochtproblemen, wil je onvakkundig geplaatst daklood natuurlijk vermijden. Vertrouw daarom op een echte dakspecialist. Zo ben je zeker van…

 • Uitgebreide dakinspectie: ga je in zee met een dakspecialist? Dan komt deze eerst langs voor een dakinspectie. Op basis van deze informatie bepaalt hij wat er precies mis is met je daklood en of hij het materiaal moet vervangen of eerder lokaal kan herstellen.
 • Persoonlijk advies: de inspectie wijst vervolgens uit wat de meest geschikte methode is voor jouw situatie. Moet bv. al het materiaal worden vervangen, of heb je al genoeg aan een paar loodslabben?
 • Professionele plaatsing: hebben jullie samen het probleem en de mogelijke oplossing(en) besproken? Dan gaat je specialist aan de slag. Die gebruikt alleen hoogwaardige materialen en plaatst die zoals het hoort. Zo ben je zeker van een duurzame uitvoering.

 

TIP: vergelijk offertes & bespaar!

Spreek verschillende dakexperts aan en vraag meerdere offertes aan. Dit maakt het makkelijker om ze met elkaar te vergelijken en te kijken wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Zo bespaar je niet alleen op de werken, maar kan je ook adviezen, reviews, uitvoertermijnen, … vergelijken. Interesse? Vul dan het onderstaande contactformulier in:

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakdekkers