Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakgoot reparatie

Een dakgoot vangt het water op dat van je dak afloopt en voert dat op een nette wijze af. Een beschadigde dakgoot zorgt ervoor dat regenwater op een plek ontsnapt waar dat niet de bedoeling is en dat kan nare gevolgen hebben. Water dat tegen je gevel loopt kan leiden tot vochtindringing en beschadiging van je woning. Je dakgoot repareren doe je daarom zo spoedig mogelijk om schimmels en vochtige muren te vermijden.

Ga snel naar: lek reparerenrepareren of vervangenonderhoudofferte aanvragen

 

Wat moet er gerepareerd worden?

Wanneer er water uit je dakgoot loopt, ga je na wat de oorzaak is van het probleem. Mogelijk doen volgende problemen zich voor:

 • Lekkage: door ouderdom en slijtage ontstaan er na verloop van tijd lekken in een dakgoot.
 • Losse dakgoot: losse onderdelen zorgen ervoor dat water willekeurig uit de goot loopt.
 • Verstopte afvoer: verstopping van de afvoer zorgt ervoor dat water niet optimaal wegloopt.
 • Corrosie: witte vochtigheidscorrosie op oude zinken dakgoten door langdurige blootstelling aan condens of lekkage.

Een verstopte afvoer los je makkelijk op door vuil en bladeren uit de afvoer te verwijderen. In het geval van losse en beschadigde onderdelen of corrosie schakel je best een vakman in voor het repareren of vervangen van je dakgoot. Met een specialist in dakwerken ben je zeker van een correcte plaatsing en gebruik van de juiste onderdelen. Door het nodige deskundig advies weet je ook meteen of je dakgoot aan vervanging toe is of niet.

 

Lek in dakgoot repareren

Met algemene reparatieproducten zoals rubber seal en reparatietape repareer je eenvoudig lekkages bij alle soorten dakgoten. Toch doen er zich specifieke problemen voor bij bepaalde materialen van verschillende soorten dakgoten. Voor deze problemen worden specifieke reparatietechnieken toegepast.

 

Zinken dakgoot

Een lek in een zinken dakgoot is vaak het gevolg van een zwakke of beschadigde soldeernaad. Je repareert een naad door deze opnieuw te solderen of te verstevigen met vloeibaar zink. Vloeibaar zink, ook coatings zinkrenovatie genoemd, is ideaal om naast  een beschadigde naad ook haarscheurtjes en gaatjes te dichten in je zinken dakgoot.

Heb je een klein lek in je zinken dakgoot, dan brand je gewoon een lapje roofing, en het lek is gedicht. Bij ouder zink is dat al iets moeilijker. Hoe ouder de zink, hoe dunner en hoe moeilijker het wordt om er een lapje roofing op te branden. Want je brandt heel gemakkelijk een gat in dunnere zink. Laat je zinken dakgoot daarom altijd repareren door een ervaren dakwerker. Die vind je hier.

dakgoot reparatie solderen

 

Dakgoot pvc

Kleine reparatiewerken aan een pvc dakgoot doe je makkelijk met pvc lijm. Het is echter voordeliger om een beschadigde pvc dakgoot meteen te vervangen. De aankoop van een nieuwe dakgoot komt je voordeliger uit dan een investering in reparatiemateriaal en de tijd die je aan een reparatie spendeert.

 

Aluminium of koperen dakgoot

Doordat een aluminiumdakgoot afgewerkt is met polyester, repareer je deze met een polyester reparatie set. Met deze set verstevig je eventuele zwakke plekken in de afwerkingslaag. Bij lekkage gebruik je voor een aluminium of koperen dakgoot vloeibaar rubber (rubber seal) of reparatietape.

 

Dakgoot repareren of vervangen?

Een lekkage in je dakgoot is snel opgelost door simpelweg het lek te dichten. Maar wanneer vervang je nu best je dakgoot? Bij de volgende situaties is je dakgoot vervangen een goed idee:

 • Grote lekkages: veel of grote lekkages wijzen op een dakgoot in slechte conditie.
 • Vochtigheidscorrosie: oude zinken dakgoten die lang zijn blootgesteld  aan corrosie en vocht, vertonen mogelijk vochtigheidscorrosie. Je herkent deze corrosie aan de witte kleur.
 • Oude dakgoten: dakgoten ouder dan 25 jaar zijn de kosten niet waard. Problemen met oude dakgoten zullen zich blijven opstapelen.

Weet wel dat een reparatie steeds een tijdelijke oplossing is. Vaak is een eerste lek een voorbode op meerdere scheurtjes en lekken. Heb je een nieuwe dakgoot nodig? Hier vind je een overzicht van verschillende soorten dakgoten met elk hun voordelen, materialen en prijzen.

Voor een reparatie of vervanging van een dakgoot betaal je een richtprijs tussen 35 en 50 euro per uur (exclusief btw). Afhankelijk van de werken en het nodige materiaal kan de prijs variëren. Wens je een prijsvoorstel op maat voor een reparatie of vervanging van jouw dakgoot? Via onze offertedienst ontvang je gratis en vrijblijvend offertes op maat en kom je in contact met dakspecialisten in je buurt. Een dakspecialist helpt je verder met deskundig advies en beschikt over het nodige materiaal voor dakgoten in een optimale conditie.

 

Tips voor optimale conditie

Om je dakgoot in een optimale conditie te houden zorg je voor een frequent onderhoud en inspectie van je dakgoten. Afhankelijk van de begroeiing rond je huis doe je dit 2 tot 3 keer per jaar. In een groene omgeving komt een dakgootrooster ook van pas. Zo vermijd je dat bladeren en ander vuil zich opstapelen in de goot of afvoerbuis.

 

dakgootrooster dakgoot reparatie

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakdekkers