Mijn-dakdekker.nl Info & prijsadvies over alle soorten dakwerken.
Vergelijk 350+ erkende dakdekkers online!
header image
Mijn-dakdekker.nl

Dakwerken: Mogelijkheden & Prijzen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je dak te vernieuwen. In vele gevallen volstaan kleinere werken, zoals een nieuwe dakbedekking plaatsen, maar soms is de constructie zelf in slechte staat en moet het hele dak vernieuwd worden. In dit artikel lees je alles over grote en kleine dakwerken en hun prijzen.

Ga snel naar: dakbedekkingdakconstructiedaklichtisolerenontmossenschoorsteen

 

 

dakwerken nieuwe dakbedekking 1. Nieuwe dakbedekking

Wanneer je huidige dakbedekking versleten is of je je woning van stijl wil veranderen, kan je deze vernieuwen. Dit kan op twee manieren: de oude dakbedekking verwijderen en een nieuwe plaatsen of met een overzetdak.

Deze tweede mogelijkheid is goedkoper dan een volledige nieuwe dakbedekking laten plaatsen. Er wordt dan een nieuw dak boven het oude dak geplaatst met behulp van een lichte lattenconstructie waar de nieuwe dakbedekking op komt. Je kan een overzetdak plaatsen op daken met leien, shingles, roofing of golfplaten.

Dakpannen blijven het populairste als dakbedekking, maar leien worden omwille van hun mooie uitzicht ook veel toegepast. Daarnaast kan je ook voor een rieten of zinken dak gaan. Platte daken worden het vaakst met EPDM of roofing bekleedt.

In onderstaande tabel worden de prijzen van verschillende dakbedekkingen vergeleken. Hou er wel rekening mee dat in deze prijs het verwijderen van je oude dakbedekking niet inbegrepen is.

 

DakbedekkingPrijs/m²Levensduur
Kleidakpannen€35 - €65100 jaar
Betonnen dakpannen€20 - €4030 jaar
Kunstleien€65 - €7530 jaar
Natuurleien€110 - €12090 jaar
Rieten dak€70 - €9535 jaar
Zinken dak± €70125 jaar

Benieuwd naar een prijs op maat?  Ontvang gratis offertes.

 

 

dakwerken dakconstructie 2. Nieuwe dakconstructie

Wanneer de gordingen van je dak doorgezakt zijn door een te zware belasting, betekent dit niet automatisch dat het volledige dak vervangen moet worden. Een dakwerker kan extra balken of planken aanbrengen om deze structuur te versterken.

Als de gordingen rot geworden zijn, zal je het volledige dak moeten laten renoveren. Wanneer je te maken hebt met een rotte muurplaat – de balk net onder het dak die het gewicht verdeelt – kan deze gedeeltelijk vernieuwd worden door een deel van de dakbedekking en het dakbeschot te verwijderen.

 

 

Type werkRichtprijs
Vernieuwen dakconstructie€1700/m3
Vernieuwen spanten€2000/m3
Vernieuwen gordingen€1900/m3
Vervangen muurplaatvanaf €600 per lopende meter

Je dakconstructie laten vernieuwen is een dure en grote klus. Daarom is het belangrijk om goed de prijzen te vergelijken en zo geld te besparen. Via onze offertepagina kom je in contact met verschillende vakmannen uit jouw buurt aan wie je vrijblijvend prijzen op maat kan vragen.

 

 

dakwerken daklicht 3. Daklicht plaatsen

Door dakwerken uit te voeren kan je ook extra licht in je woning brengen. Door een dakraam, een dakkoepel of een lichtstraat te plaatsen, verbeter je de natuurlijke lichtinval in je woning. Dit zal de energiefactuur aanzienlijk verlagen en je wooncomfort verhogen.

Bij een hellend dak kan je er ook voor kiezen om een dakkapel te maken. Dit is een opbouw op de schuine wand van het dak waardoor je meer ruimte creëert in de kamer. Hierbij win je binnen aan plaats én aan licht.

 

 

Type daklichtRichtprijs
Dakkoepel 60x60cm€400 - €500
Dakraam 114-118cm± €400
Lichtstraat €1750 - €5500
Dakkapelvanaf €3000

Benieuwd naar een prijs op maat?  Ontvang gratis offertes.

 

 

dakwerken dakisolatie 4. Isoleren

Een dak kan zowel langs binnen als buiten geïsoleerd worden. Langs binnen isoleren is het goedkoopste maar wanneer je dan toch je dak aan het renoveren bent, is het een goed idee om dan isolatie langs buiten aan te brengen. Het voordeel van langs buiten isoleren is dat je binnen geen ruimte verliest.

Je kan je dak isoleren met isolatiewol, isolatieplaten of losse isolatie. Isolatiewol is voornamelijk geschikt voor hellende daken. Isolatieplaten uit PUR, PIR of XPS zijn uitstekend geschikt voor zowel hellende als platte daken. Daarnaast heb je ook isolatie in losse vorm die geblazen of gespoten wordt.

 

Type dakPrijs/m²*
Hellend dak€40 - €60
Plat dak€70 - €115
* De prijs hangt zeer sterk af van het gekozen isolatiemateriaal

Benieuwd naar een prijs op maat?  Ontvang gratis offertes.

 

 

dakwerken dak reinigen 5. Reinigen & ontmossen

Mosvorming kan je dakbedekking poreus maken en zo lekken veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je dak op tijd te reinigen en te behandelen met een extra beschermende coating.

Bovendien ziet een vervuild dak er ook gewoon niet uit. Je dak reinigen is niet duur en is snel gebeurd. Let wel op dat je je reinigingsproduct afstemt op je dakbedekking. Niet alle bedekkingen kunnen elk reinigingsproduct verdragen. Vraag dus best raad aan een dakwerker hiervoor.

 

 

Type reinigingPrijs/m²
Dakreiniging en ontmossing€9 - €15
Reiniging en ontmossing incl. coating€30 - €45

Benieuwd naar een prijs op maat?  Ontvang gratis offertes.

 

 

dakwerken schoorsteenvegen 6. Schoorsteenvegen

Bij dakwerken horen ook schoorsteenwerken. Voor je eigen veiligheid en gezondheid is het belangrijk dat je schoorsteen altijd proper is. Een vervuilde schoorsteen kan een schoorsteenbrand en CO-vergiftiging veroorzaken. Dit kan vermeden worden door je schoorsteen te laten reinigen.

Met een propere schoorsteen kan je ook veel efficiënter verwarmen. Bij de aansluiting van de schoorsteen op sommige verwarmingstoestellen is het zelfs verplicht om jaarlijks of tweejaarlijks je schoorsteen te laten reinigen.

 

Type werkRichtprijs
Eén schoorsteenkanaal reinigen€60 - €100
Jaarlijkse verplichte reiniging cv-ketel + schoorsteen€100 - €150
Camera inspectie€95

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers