Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schoorsteenveger prijs: kosten soorten reining

De prijs van een schoorsteenveger is afhankelijk van verschillende factoren zoals de vervuilingsgraad, locatie, het aantal rookkanalen en de soort reiniging. Een regelmatige reiniging is beter voor je schouw en je portemonnee. Vraag hier offertes aan bij erkende schoorsteenvegers.

 

 

schoorsteenveger prijs Wat kost een schoorsteenveger?

De gemiddelde prijs voor het reinigen van één schoorsteen schommelt tussen de 55 en 100 euro voor een rookkanaal dat regelmatig gereinigd wordt.

Is je schoorsteen zwaar verontreinigd of moeten er ook vogelnesten verwijderd worden? Dan zal de kostprijs hoger liggen.

Gaat het om een jaarlijks verplichte reiniging van een centraal stooktoestel, inclusief schoorsteen? Dan ligt de prijs tussen de € 75 en € 150.

 

 

Schouwvegen: prijzen van verschillende soorten reiniging

De prijzen zijn afhankelijk van de vervuilingsgraad, het aantal kanalen dat moet gereinigd worden en de afstand. Onderstaande bedragen zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw.

 • 1 rookkanaal: de prijs voor het reinigen van 1 kanaal kost tussen de € 55 en € 100.
 • Meerdere rookkanalen: de prijzen van het reinigen van meerdere kanalen is doorgaans goedkoper.
 • Camera inspectie: de kostprijs van een interne controle m.b.v. een camera kost € 95.
 • Volledige reiniging stooktoestel inclusief schoorsteen: € 75 – € 150
 • Extra vervoerskosten: afhankelijk van de afstand van je woonplaats. Reken op € 0,5 per kilometer.
 • Onderhoudscontract: prijs per reiniging ligt lager met een onderhoudscontract. De prijzen hiervan zijn verschillend.

 

 

Waarom je schoorsteen reinigen?

 • Verplicht: in bepaalde gevallen is het reinigen van de schoorsteen verplicht door de verhuurder of de verzekeringsmaatschappij.
 • Efficiënter: een schouw die gereinigd is, stookt efficiënter.
 • Prijs stoken daalt: je stookkosten zullen dalen, omdat je efficiënter stookt.
 • Milieuvriendelijker: een goed onderhouden schoorsteen stoot minder milieuverontreinigende stoffen uit.
 • Kans op brand verkleint: de kans op schoorsteenbrand daalt zienderogen.

 

 

Schoorsteenvegen met een erkende technicus

De verplichte reiniging van je centrale stooktoestel (waar de schouw deel van uitmaakt) mag wettelijk gezien enkel uitgevoerd worden door een erkende technicus. Wil je enkel de schouw van een individueel stooktoestel laten reinigen?

Ook dan is het belangrijk om te werken met een erkende schoorsteenveger. De verzekering vereist soms een attest van de reiniging. Enkel een erkende vakman kan een dergelijk attest uitschrijven.

 

Wil je je schoorsteen laten reinigen door een professionele schoorsteenveger?
✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende schoorsteenvegers.

 

prijs- schoorsteenveger

 

Is het reinigen van de schoorsteen verplicht?

In Nederland is het reinigen van de schoorsteen niet verplicht. Door het stijgend aantal schoorsteenbranden is een regelmatige reiniging wel aan te raden.

 

1. Centraal stooktoestel

Is je schoorsteen aangesloten op een stooktoestel voor centrale verwarming op vaste brandstof, stookolie of gas? In Nederland is een jaarlijkse reiniging niet verplicht, maar wel aan te raden. Het reinigen van de schoorsteen is een onderdeel van een totale reiniging van je centrale stooktoestel. Deze reiniging van het stooktoestel mag enkel uitgevoerd worden door een technicus die erkend is.

 

2. Individueel stooktoestel

Heb je een stooktoestel met schoorsteen die geen deel uit maakt van de centrale verwarming? Dan is de reiniging bij wet niet verplicht. Soms kan het wel zijn dat jouw verzekeringsmaatschappij of verhuurder een jaarlijkse reiniging van de schoorsteen oplegt. Dat komt omdat het regelmatige onderhoud van de schoorsteen het aantal defecten ervan vermindert.

Na de reiniging krijg je een attest, waardoor je aan de verzekeraar een bewijs kan voorleggen. Attesten kunnen enkel verleend worden door erkende schoorsteenvegers. Het is dus belangrijk dat je werkt met een officiële schoorsteenreiniger.

 

 

Offertes voor schoorsteenvegen ontvangen?

Kies voor een erkend schoorsteenveger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende schoorsteenvegers