Mijn-dakdekker.nl Info & prijsadvies over alle soorten dakwerken.
Vergelijk 350+ erkende dakdekkers online!
header image
Mijn-dakdekker.nl

Dakreiniging: Werkwijze en prijs

Een proper dak zorgt niet alleen voor het mooie uitzicht van je woning maar het draagt ook bij tot de staat van je constructie. Door vuil en mos te lang op het dak te laten, kan de dakbedekking poreus worden en zo lekkages veroorzaken. Een goede dakreiniging is daarom van groot belang. Lees hier de mogelijkheden om je dak te reinigen en ontdek de prijzen.

Snel naar: ontmossencoatenalgemene reinigingdakgootprijsvakmanstappenplan

 

 

Soorten dakreiniging & Prijzen

1) Ontmossen

Eerst en vooral ziet een bemost dak er niet mooi uit. Maar waar het vooral om gaat, is het risico op lekkages dat dit meebrengt. Mos, algen en vuil kunnen je dakbedekking poreus maken. Het regenwater sijpelt dan in de bedekking en wanneer het vriest zal dit scheurtjes veroorzaken. Zo kan er water in je dakconstructie en woning sijpelen.

Deze waterinsijpeling kan je dakisolatie aantasten en zo energieverlies en vochtproblemen tot gevolg hebben. Lees hier meer over ontmossen.

» Dakreiniging prijs dak ontmossen: €9 à €15/m²Ontvang prijzen op maat

 

2) Poreuze dakbedekking herstellen en voorkomen: coaten

Een dakcoating dient als bescherming van je dak. Na de ontmossing is het aangeraden om zo’n dakcoating aan te brengen. Mossen en algen kunnen zich dan veel minder snel aan de dakbedekking hechten en je dak is zo ook beschermd tegen de verschillende weersinvloeden.

Je kan er bovendien voor kiezen om een gekleurde coating aan te brengen. Zo ziet je dak er helemaal nieuw uit zonder dat de huidige bedekking moet vervangen worden. Let wel op, alvorens je een coating aanbrengt, moet het dak goed gereinigd zijn, anders is ze niet effectief.

» Prijs dakreiniging en coating: €30 à €45/m²Ontvang prijzen op maat

 

dakreiniging dak coaten

 

3) Algemene reiniging

Dakpannen of dakplaten: Ook als je geen last hebt van grote mosvorming, doe je er goed aan je dak regelmatig te reinigen. Een dak uit dakpannen of dakplaten mag je reinigen onder hoge druk. Dit kan bij een kleine tot milde vervuiling gewoon met heet water, bij een hardnekkige vervuiling voeg je er best nog een extra reinigingsmiddel aan toe.

Leien of rieten dak: Met een leien dak moet je iets voorzichtiger zijn. Dit reinig je het beste onder lage druk om schade te voorkomen. Diezelfde voorzichtigheid geldt voor een rieten dak. Een rieten dak reinigen gebeurt volledig zonder water. Hier wordt een dun laagje van het riet weggeschoren.

 

4) Dakgoot reinigen

Een dakgoot kan na een tijdje verstopt geraken door bladeren, vuil en mos die zo de afvoer verstoppen. Een verstopte dakgoot kan door het gewicht van de verstopping de voegen van de buitenmuur lostrekken. De beste oplossing is je dakgoot reinigen.

Een verstopte dakgoot kan je gemakkelijk voorkomen door op tijd de losse bladeren te verwijderen en eventueel de takken die boven de goot hangen te snoeien. Door je dak te ontmossen voorkom je ook dat de mossen zich tot in de dakgoot voortplanten en daar de boel gaan verstoppen.

Vaak bevindt de dakgoot zich op een grote hoogte wat van deze dakreiniging een gevaarlijke klus maakt. Daarom is het aan te raden om hiervoor beroep te doen op een schoonmaker. Ontdek hier hun prijzen op maat en vergelijk!

 

dakreiniging dakgoot reinigen

 

Prijs dak reinigen

Type reinigingPrijs/m²
Dakreiniging en ontmossing€9 - €15
Reiniging en ontmossing incl. coating€30 - €45

Voor een professionele dakreiniging betaal je gemiddeld tussen de 9 en 15 euro per m². De exacte prijs per vierkante meter hangt af van het soort dak en de nodige materialen en producten. Wanneer je kiest voor een reiniging inclusief coating komen de kosten op zo’n 30 à 45 euro per m². Benieuwd naar de exacte kostprijs voor jouw project? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan via onze online offertepagina.

 

 

Dak reinigen door een vakman

Het schoonmaken van je dak laat je best doen door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. Zij maken gebruik van gepaste technieken en reinigingsproducten voor elk type dak. Ze beschikken ook over de juiste materialen om de reiniging op een veilige manier te laten verlopen. Nadien kan het dak gecoat worden, zodat het beter beschermd is voor de toekomst tegen vuil en veranderde weersomstandigheden. Wil je meer weten over de kostprijs van een vakkundige dakreiniging? Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

 

Stappenplan: reinigen van daken

Stap 1: Analyse dakbedekking

Eerst en vooral moet het dak grondig geïnspecteerd worden. Het reinigen is afhankelijk van het type dakbedekking en de aard van de vervuiling. Een verkeerd schoonmaakmiddel of een te hoge waterdruk kan ervoor zorgen dat het dak permanent beschadigd wordt. Het is dus aan te raden om een beroep te doen op een professionele firma zodat je zeker kan zijn van een schitterend resultaat.

 

Stap 2: Schoonmaken dak

Wanneer je een dak wil reinigen, moet je rekening houden met het type dakbedekking. Zie boven hoe je welk type dakbedekking moet schoonmaken.

 

Stap 3: Afwerken en beschermen

Na de reiniging wordt het dak ingespoten met een desinfecterend middel waardoor het langer schoon blijft. Achteraf kan je het dak nog beschermen door gebruik te maken van dakcoating. Dit betekent dat er een beschermende laag over het dak wordt gespoten. Deze laag is transparant of in een kleur naar keuze. Dankzij deze coating is je dak veel beter beschermd en zal het er langer als nieuw uitzien.

 

dakpannen-reinigen-voor-na

Bij bovenstaande realisatie werd het dak grondig schoongemaakt en hersteld. De dakpannen kregen een rode coating die mos en algen weert. Van de dakrenovatie werd meteen ook gebruikgemaakt om de dakgoten te reinigen en de gevel te herstellen.

 

 

Offertes voor dakreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde dakreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde dakreinigers