Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakbedekking overkapping

Niet alleen het dak van je woning, maar ook dat van je overkapping staat dagelijks bloot aan de weersinvloeden. Raakt die dakbekleding beschadigd? Denk dan eens na over een renovatie om lekkages en grotere schade te vermijden. In dit artikel vind je een helder overzicht van de mogelijke dakbedekkingen voor je overkapping en hun prijzen!

Ga snel naar:
Soorten dakbedekking overkapping
Kosten dakbedekking overkapping
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
4 inspirerende voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend voorstellen

 

 

Laat ik het dak van mijn overkapping herstellen of vervangen?

Bij schade aan het dak van je overkapping laat je een dakwerker langskomen. Die inspecteert de dakbekleding en stelt dan een oplossing op maat voor. Doorgaans zijn er 2 mogelijkheden:

  1. Dakbedekking overkapping herstellen: verkeert het dak van je overkapping nog in een goede staat en gaat het slechts om lichte, lokale schade? Dan volstaat een eenvoudige reparatie. Zo spaar je ook de kosten uit van een volledige dakrenovatie voor je overkapping.
  2. Dakbedekking overkapping vervangen: heb je je overkapping 10 à 15 jaar geleden laten plaatsen? Dan is de kans groot dat een kleine reparatie onvoldoende is. Bij grotere schade laat je daarom de dakbedekking van je overkapping volledig renoveren. Zo ben je zeker van een optimaal resultaat en kan je overkapping weer jaren mee.

Wat is voor mijn overkapping de beste keuze? Een ervaren dakwerker informeert je graag over de mogelijkheden in jouw situatie. Ontvang gratis advies op maat!

dakbedekking overkapping

 

Soorten dakbedekking overkapping

Ook daken van een overkapping krijgen het hard te verduren. Is de dakbekleding van jouw vrijstaande overkapping of de overkapping aan je huis aan een renovatie toe? Of ben je op zoek naar de ideale dakbedekking voor je nieuwe overkapping? Hieronder zetten we veelgekozen opties op een rij:

 

1. Dakplaten voor een overkapping

Dakplaten zijn allicht de meest gekozen optie voor een overkapping. Hun grootste voordelen? De optimale prijs-kwaliteitsverhouding en de vele mogelijkheden. Ben je op zoek naar een goedkope dakbedekking voor je overkapping die lang meegaat? Dan zit je met dakplaten sowieso goed. Je kan bv. kiezen voor doorzichtige dakplaten voor je overkapping, een overkapping met zwarte golfplaten, … Naast de kleur en de vorm kan je ook nog kiezen uit meerdere materialen als kunststof, aluminium, staal, …

Richtprijs: 20 à 60 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. EPDM voor een overkapping

Gaat het om een overkapping met een plat dak? Dan is EPDM de meest interessante optie. Zo’n elastische dakrubber is duurzamer en steviger dan roofing. Bovendien kan een dakwerker deze waterdichte dakbekleding naadloos aanbrengen in 1 stuk. Daardoor is de kans op lekkages zo goed als nihil. Bovendien blijft het dak van je overkapping met EPDM ook perfect beloopbaar.

Richtprijs: 60 à 80 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Dakpannen voor een overkapping

Bij een overkapping met een schuin dak zijn ook dakpannen een mogelijkheid. Je kan daarbij kiezen tussen goedkopere betonnen dakpannen (sneldekpannen) of duurdere keramische dakpannen. Keramische pannen kosten iets meer, maar hebben wel een authentiekere uitstraling. Ben je op zoek naar een goedkope dakbedekking voor je overkapping? Dan kan je ook kiezen voor dakpanplaten in metaal.

Richtprijs: 30 à 60 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

4. Groendak voor een overkapping

Ook een groen dak voor een overkapping is mogelijk, maar enkel onder bepaalde voorwaarden. Zo moet de draagkracht van je overkapping groot genoeg zijn om deze ecologische dakbedekking te dragen. Bij een extensief groendak met vetplantjes, kruiden, grassen, … mag je bv. rekenen op een gewicht van 40 à 110 kg per m². Benieuwd of een groendak voor jouw overkapping mogelijk is? Vraag advies aan een vakman!

Richtprijs: 40 à 100 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

5. Dakshingles voor een overkapping

Naast dakplaten zijn ook dakshingles een budgetvriendelijke, lichte en flexibele dakbedekking voor je overkapping. Het gaat om makkelijk te verwerken dakelementen in bitumen of hout. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, … Heb je bv. een vrijstaande overkapping met een schuin dak? Dan zijn shingles zeker het overwegen waard. Let op: tegenover die lagere prijs staat wel een minder lange levensduur (gemiddeld 10 à 20 jaar).

Richtprijs: 12 à 80 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Welke dakbedekking voor mijn overkapping kies ik?

Dat hangt vooral af van jouw overkapping en je budget. Gaat het om een plat of een schuin dak? En mag het iets kosten of zoek je vooral een goedkope dakbedekking voor je overkapping? Er zijn in ieder geval vele opties op maat van elke stijl én budget. Een dakwerker adviseert je graag en helpt je om de knoop door te hakken.

Vrijblijvend dakwerkers in je buurt inschakelen? We brengen je gratis in contact met meerdere geschikte vakmannen via onze offerteservice.

 

Kosten dakbedekking overkapping

Gemiddeld kost nieuwe dakbedekking voor je overkapping zo’n € 12 – 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De totale prijs is dan afhankelijk van het materiaal, het totale oppervlak, … Een overzicht met richtprijzen:

Type dakbedekking overkappingGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)Gemiddelde levensduur
Dakplaten€ 20 à 6020 à 50 jaar
EPDM€ 60 à 8030 à 50 jaar
Dakpannen€ 30 à 6030 à 50 jaar
Groendak€ 40 à 10050 à 70 jaar
Dakshingles12 à 8010 à 20 jaar

BELANGRIJK: de kosten en de levensduur van de dakbedekking van je overkapping hangen ook af van je gekozen dakwerker. Vergelijk daarom zeker meerdere voorstellen van dakwerkers actief in je buurt. Zo kan je de prijzen, maar ook de kwaliteit van hun werk vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

overkapping dakbedekking

 

Zelf plaatsen of dakwerker inschakelen?

Ben je handig en heb je de nodige ervaring met dakwerken? Dan kan je lichte dakelementen als shingles of doorzichtige dakplaten voor je overkapping ook zelf plaatsen. Wil je echter 100% zeker zijn van een optimaal eindresultaat waar je vele jaren van profiteert? Schakel dan een erkende dakwerker in. Dankzij zijn expertise kan je rekenen op…

  • Advies op maat: laat je het dak van je overkapping beter herstellen of volledig vervangen? En welke dakbedekking is dan het meest geschikt op basis van jouw wensen én budget? Een dakwerker informeert je over de opties en zoekt samen met jou naar de oplossing met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Correcte uitvoering: een dakwerker plaatst de dakbedekking voor je overkapping uiteraard volgens de regels van de kunst. Daarbij let hij niet alleen op de gekozen bekleding, maar ook op een goede afwatering, profielen voor de nok en de dakranden, goed afgekitte overlappingen, …
  • Snelle plaatsing: een dakwerker heeft veel ervaring en werkt dus snel. Zo is het nieuwe dak van je overkapping snel gelegd en spaar je jezelf heel wat tijd en moeite uit. Door die snelle plaatsing blijven ook de arbeidskosten beperkt.
  • Hoogwaardige materialen: kies je voor dakplaten, EPDM, dakshingles, …? Een dakwerker kiest altijd voor materialen van de hoogste kwaliteit. In combinatie met een correcte plaatsing ben je op die manier zeker van een optimaal en duurzaam eindresultaat.

Op zoek naar een vakman? Via onze offertepagina kom je snel en eenvoudig in contact met meerdere dakwerkers in je buurt. Ontvang vrijblijvend offertes voor dakbedekking voor jouw overkapping!

 

4 inspirerende voorbeelden

Twijfel je nog tussen meerdere soorten dakbedekkingen voor je overkapping? Of laat je een nieuwe overkapping plaatsen? Vraag dan advies aan meerdere vakmannen om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Ook de 4 onderstaande voorbeelden brengen je misschien op ideeën:

 

INSPIRATIE 1 = doorzichtige dakplaten voor je overkapping

doorzichtige dakplaten overkapping

Een overkapping met zwarte golfplaten komt vaak voor, maar je kan ook kiezen voor doorzichtige dakplaten voor je overkapping. Hier gaat het om golfplaten, maar dat kunnen ook vlakke dakplaten in polycarbonaat zijn. Zulke kunststof platen zijn relatief goedkoop, snel te plaatsen en duurzaam. Door hun flexibiliteit en lichte gewicht zijn ze ook snel te vervangen bij eventuele schade.

 

 

INSPIRATIE 2 = vrijstaande overkapping met dakshingles

daken overkapping

Dakshingles zijn vooral populair bij vrijstaande bijgebouwen als tuinhuizen, stallingen en dus ook overkappingen zoals op het bovenstaande voorbeeld. Shingles kan je verkrijgen in hout, maar hier gaat het om bitumen dakshingles in het lichtgroen. Zulke flexibele dakelementen kan je laten plaatsen in meerdere kleuren en vormen.

 

 

INSPIRATIE 3 = metalen dakplaten voor vrijstaande overkapping

dakplaten overkapping

Naast kunststof als polycarbonaat kan je dakplaten voor je overkapping ook verkrijgen in metaal. Die zijn niet alleen sterker, maar gaan ook langer mee. Bovendien kan je kiezen uit meerdere types zoals dakpanplaten, golfplaten, trapezium dakplaten, … Enkel nog een geschikte kleur zoeken en je bent zeker van een dakbedekking op maat van jouw overkapping.

 

 

INSPIRATIE 4 = dakplaten voor overkapping aan huis

dakbedekking overkapping aan huis

Naast vrijstaande bijgebouwen komen uiteraard ook overkappingen aan woningen vaak voor. Voor dit landelijk, houten huis kozen de eigenaars voor grijze, metalen dakplaten voor hun overkapping. Voor een mooie uitstraling is het dak van de woning zelf in hetzelfde materiaal afgewerkt.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers