Dakdekker zoeken: vind een geschikte vakman!

Een goede, betrouwbare dakdekker is goud waard. Maar hoe vind je nu precies de meest geschikte vakman voor jouw klus? En kan je die dan inschakelen voor elk type van dakwerken? Een geschikte dakdekker zoeken wordt een fluitje van een cent dankzij onze gerichte tips in dit artikel!

Ga snel naar:
Kosten dakdekkers
Hoe dakdekkers vergelijken?
Dakdekker zoeken of zelf aan de slag?

Ik wil dakdekkers vergelijken!

 

 

Wanneer dakdekker zoeken?

De taken van een dakdekker zijn zeer divers. Een professional inschakelen kan dus voor verschillende situaties, gaande van kleine onderhoudswerken tot ernstige, structurele dakproblemen. Een overzicht van de meest voorkomende dakwerken:

 • Nieuwe dakbedekking plaatsen: is je dakbekleding stilaan aan vervanging toe? Een vakman plaatst je nieuwe dakbedekking volgens de regels van de kunst en kiest daarvoor de beste materialen.
 • Verrotte dakconstructie vervangen: het spreekt voor zich dat beschimmelde of aangetaste structurele elementen in je dakopbouw nefast zijn voor je wooncomfort en veiligheid. Zijn je houten balken aangetast door houtrot, vocht of slijtage? Dan zal een dakdekker je dakconstructie (deels) vernieuwen.
 • Dak onderhouden: dagelijkse blootstelling aan weer en wind vervuilt je dak (bv. mos- en algengroei). Pak je dit niet tijdig aan? Dan kan je dakbedekking scheuren en barsten vertonen, met lekkages tot gevolg. Een periodieke dakreiniging voorkomt dit. Ter afwerking kan je je dak impregneren of coaten.
 • Dakisolatie plaatsen: ook een dakdekker kan je inschakelen om dakisolatie te plaatsen. Dit is vaak het geval bij het plaatsen van isolatie langs de buitenkant van het dak (sarkingdak). Het resultaat is een naadloze isolatieschil, gevolgd door een nieuwe dakbedekking.
 • Meer lichtinval creëren: wil je de zolder omvormen tot een mooie extra leefruimte? Maar vind je het er nog wat aan de donkere kant? Dan kan je dakdekker meer lichtinval creëren door een dakkapel of dakramen te plaatsen. Bij platte daken kies je dan eerder voor een lichtstraat of een dakkoepel.
 • Kleine dakwerken: lokale herstellingen, het plaatsen van nieuw daklood, een lekkende dakgoot herstellen, een schoorsteen reinigen,… Ook voor deze kleinschalige, lokale dakwerken is er maar 1 adres: een betrouwbare vakman actief in je buurt.

 

Dakwerken? Jouw dakdekker helpt je graag verder!

Asbestelementen veilig en vakkundig verwijderen, je daknok ophogen, een dakkapel plaatsen, de schoorsteen herstellen,… Allemaal klussen waarvoor je beter een dakdekker inschakelt. Een vakman voert een professionele voorafgaande inspectie uit voordat hij z’n aanpak bepaalt. Zo ben jij zeker van een kwalitatieve en duurzame oplossing.

Dakdekker nodig? Vul ons aanvraagformulier in en kom in contact met 2 à 3 professionals actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

dakdekker

 

Kosten dakdekkers

Hierboven gaven we een overzicht van de meest voorkomende klussen die een dakdekker voor z’n rekening neemt. Maar hoeveel betaal je nu precies voor een ervaren vakman? De prijs is namelijk een belangrijke keuzefactor. Hier vind je alvast enkele richtprijzen voor de meest voorkomende dakwerken:

Type dakwerkenPrijs (excl. btw, incl. uitvoering)
Nieuwe dakconstructie plaatsen€ 30 à 200 per m²
Nieuwe dakconstructie plaatsen€ 1.700 à 2.000 per m²
Dak isoleren€ 20 à 115 per m²
Dak reinigen & ontmossen€ 9 à 15 per m²
Dakherstelling uitvoerenPrijs op aanvraag
Schoorsteen reinigen€ 60 à 150
Dakramen plaatsenVanaf € 400

LET OP: de kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan het soort werkzaamheden, het type oplossing, het gekozen materiaal, de aard van de werken en de omvang. Wil je graag een precieze prijsberekening ontvangen? Neem dan contact op met een ervaren dakdekker. Zo weet je meteen hoeveel je klus je precies gaat kosten! Start hier je aanvraag.

 

BELANGRIJK: druk de kosten met subsidies & financiële voordelen

De prijs voor dakwerken kan best hoog oplopen. Gelukkig kan je voor de meeste dakwerken onder specifieke voorwaarden een subsidie en financiële voordelen (bv. het verlaagde btw-tarief) ontvangen. Meer weten? Ontdek alles over premies voor dakrenovatie en -isolatie.

 

Hoe dakdekkers vergelijken?

De ideale dakdekker voor jouw klus vind je pas na een grondige vergelijking. Hoe maak je die precies? Een dakdekker vergelijken kan…

dakwerker

 

 1. Volgens hun adviezen

  Op basis van een grondige inspectie van het probleem zullen vakmannen je het nodige advies verlenen. Hoe willen ze een specifiek probleem gaan aanpakken? En welke oplossing stellen ze dan specifiek voor? Denk maar aan soorten dakbedekking, isolatiematerialen, … Komt dit overeen met wat andere dakdekkers zeggen? Of niet?

 2. Volgens hun specialisatie

  Wil je graag stijlvolle leien plaatsen? Kies dan voor een dakdekker die gespecialiseerd is in dit type dakbekleding. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de aanleg van groendaken. Dit vereist een welbepaalde technische en praktische know-how waar enkel een groendakspecialist over beschikt.

 3. Volgens de referenties & reviews

  Twijfel je tussen bepaalde dakdekkers? Laat dan niet na om actief naar hun websites en social media te surfen. Bekijk recente projecten, lees reviews, … Een vakman die trots is op zijn werk, toont je met plezier zelf enkele realisaties. Zo krijg je meteen een goed beeld van de kwaliteit van zijn werk.

 4. Volgens de uitvoertermijn

  Ook dakdekkers krijgen te maken met een tekort aan bouwmaterialen. Daardoor kunnen de uitvoertermijnen (en de kosten!) flink verschillen van vakman tot vakman. Ga dus zeker grondig na binnen welke termijn een dakdekker je dakrenovatie kan uitvoeren.

 5. Volgens de details van de plaatsing

  Is er duidelijkheid over de werkwijze van je dakdekker? Hoe lang denkt je vakman dat de klus in beslag gaat nemen? Zal er een externe firma ingeschakeld moeten worden (bv. voor het huren van een hoogtewerker, een lekdetectiefirma, …)? En van welke fabrikant zijn de bouwmaterialen afkomstig?

 6. Volgens de geschatte kostprijs

  Als laatste behandelen we de kostprijs van je project. Dit is logischerwijs een zeer belangrijke keuzefactor, maar mag zeker niet het enige doorslaggevende element vormen. Bestudeer voldoende hoe de prijs precies is opgebouwd en wat er allemaal wel en niet inbegrepen is (bv. btw, voorrijkosten, onvoorziene omstandigheden,…).

Op zoek naar een dakdekker actief in je buurt? Via onze offertepagina kom je snel en vrijblijvend in contact met meerdere geschikte vakmannen. Ontvang voorstellen op maat van jouw project!

 

Dakdekker zoeken of zelf aan de slag?

dakdekker zoeken

Kan je bepaalde dakwerken zelf uitvoeren? Is dat überhaupt toegestaan? Of doe je voor elke klus beter een beroep op een ervaren dakdekker? We bekijken hieronder de 2 opties in detail:

 

OPTIE 1: zelf dakwerken uitvoeren

Is het verstandig om zelf je dak op te klauteren en daar herstellingen uit te voeren? Wel, een ervaren klusser kan best zelf enkele dakpannen vervangen, een scheurtje in z’n EPDM herstellen of nieuw daklood plaatsen. Zorg er in dit geval voor dat je zeker beschikt over de nodige valbeveiliging en de geschikte materialen om je dakherstelling uit te kunnen voeren.

LET OP: bij omvangrijke dakwerken, zoals het vervangen van het dakgebinte of het plaatsen van een dakkapel, schakel je beter de hulp in van een ervaren vakman.

 

OPTIE 2: dakdekker inschakelen

In de meeste gevallen is het beter om meteen een ervaren dakdekker in te schakelen. Zo ben je alvast verzekerd van…

 • Professionele inspectie: aan elke dakherstelling gaat een uitgebreide, professionele inspectie vooraf. Dat is nodig om de exacte locatie van het probleem op te sporen en om de mogelijke risico’s van de klus in te kunnen schatten.
 • Advies op maat: op basis van deze informatie bepaalt een vakman welke stappen hij moet ondernemen. Vervolgens bespreekt hij samen met jou de mogelijke opties, de haalbaarheid van het project en eventuele aandachtspunten.
 • Correcte & vlotte uitvoering: dankzij de expertise van je dakdekker ben je zeker van een snelle, correcte en bovendien veilige uitvoering van de klus.
 • Verlaagd btw-tarief: laat je dak isoleren en is je woning meer dan 2 jaar oud? Dan betaal je slechts 9% btw op de arbeidskosten in plaats van 21%.
 • Premies & subsidies: je maakt pas aanspraak op de ISDE en andere subsidies als je samenwerkt met een vakman. Zo’n dakdekker bezorgt je bovendien ook de nodige documenten om je subsidie-aanvraag snel te regelen.

 

CONCLUSIE: dakdekkers vergelijken loont

Wil je zeker zijn van een kwalitatieve eindafwerking van je dakbekleding? Neem je liever geen risico en kies je meteen voor een volledig nieuwe dakconstructie op die pas aangekochte, bestaande woning? Of wil je de schade na een daklekkage grondig laten herstellen? Dan doe je best een beroep op een dakdekker actief in je buurt. De juiste dakdekker voor jouw klus vind je pas door verschillende offertes aan te vragen en met elkaar te vergelijken.

Dakdekker nodig? Wij brengen je in contact met verschillende professionals uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, … Contacteer meerdere dakdekkers in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakdekkers