Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Renovatie rieten dak: methodes en prijs

Een rieten dak kan 25 tot 40 jaar meegaan. De precieze levensduur hangt onder meer af van de kwaliteit van het riet en de omstandigheden waaraan het wordt blootgesteld. Om het uitzicht van je dak te verbeteren en om de levensduur van een rieten dak te verlengen, kan je het laten renoveren. In dit artikel kom je meer te weten over de methodes en kostprijs van de renovatie van een rieten dak.

 

 

Methodes renovatie rieten dak

1) Bij de renovatie van een rieten dak past men vaak de techniek van het doordekken toe. Deze methode bestaat erin de verweerde buitenlaag te verwijderen en het oude riet dat nog in goede staat is aan te vullen met nieuw riet. Hierna wordt de rietlaag geëgaliseerd voor een mooie egale afwerking en het wordt ook extra verstevigd door het aanbrengen van een staaldraad. Deze houdt het riet beter samen.

2) De techniek van het bijsteken begint met een schoonmaakbeurt. Vervolgens wordt er nieuw riet geplaatst op de plekken waar de dakbedekking niet meer zo dik is, al moet er wel nog een minimale rietdikte zijn om deze methode te kunnen toepassen.

3) Het is ook mogelijk om het rieten dak te overdekken. Hierbij wordt het eerst schoongemaakt en vervolgens brengt men een nieuw rieten dak aan bovenop de oude dakbedekking. Het voordeel van deze techniek is dat er niet te veel gesloopt moet worden aan de onderliggende constructie. Aangezien het oude, stoffige dak blijft zitten en het dak bouwfysisch minder goed zal presteren, is deze techniek echter minder aangeraden.

 

 

Hoeveel langer gaat een gerenoveerd rieten dak mee?

Als je je rieten dak renoveert, zal het er weer als nieuw uitzien. Je verbetert hiermee niet alleen het uitzicht van je woning, maar de renovatie van het rieten dak zal uiteraard ook de staat van je dakbedekking aanzienlijk verbeteren. Dit betekent dan ook dat het dak langer zal meegaan. Gemiddeld zorgt de renovatie van een rieten dak voor een verlenging van de levensduur van het dak met 10 à 15 jaar. De precieze verbetering hangt uiteraard af van de kwaliteit van het riet en het uitgevoerde werk.

 

Wil je de renovatie van je rieten dak laten uitvoeren door een professional? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij professionele dakdekkers. Zo kan je makkelijk verschillende prijsvoorstellen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

renovatie rieten dak

 

Prijs renovatie rieten dak

De kosten om een rieten dak te renoveren zullen bepaald worden door de gekozen renovatiemethode, de bereikbaarheid van het rieten dak en de oppervlakte. Voor de arbeidskosten kan je je verwachten aan een gemiddelde prijs tussen 30 en 50 euro per vierkante meter, de kosten voor het nieuwe riet en eventueel materiaal (steigers,…) niet inbegrepen.

 

 

Offertes voor een rieten dak ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers