Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

POCB dakbedekking

Op zoek naar een kwalitatief type bitumen dakleer? Overweeg dan POCB dakbedekking! Dit is een relatief nieuw soort bitumen en bovenal een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor SBS, APP of zelfs EPDM dakbedekking. Ontdek de voor- en nadelen, de kostprijs en de plaatsing!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen van POCB
POCB dakbedekking: prijs
Hoe POCB dakbedekking plaatsen?
Mogelijke alternatieven
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wat is POCB dakbedekking?

POCB dakbedekking (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) staat ook bekend als ‘Icopal Universal’ en is een aangepast type bitumen. Het is versterkt met een mix van glasvezel en polyester, wat het een ideaal alternatief maakt voor SBS, APP én EPDM dakbedekkingen. Dakdekkers passen het materiaal vooral toe voor platte daken, maar het is zeker ook mogelijk voor hellende (groen)daken!

Meer weten over POCB dakleer en de mogelijke toepassingen? Een ervaren dakdekker vertelt je graag meer. Kom gratis en vrijblijvend in contact met een of meerdere dakdekkers actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag voor POCB dakbedekking.

pocb dakbedekking

 

Voordelen en nadelen van POCB

POCB is vrij nieuw, maar nu al erg populair. Waar staat het materiaal om bekend? Een kort overzicht met de voordelen én de nadelen.

 

Voordelen POCB dakbedekking

 • Stevig & beloopbaar: POCB is een nieuw type bitumen, versterkt met glasvezel en polyester. Daarom is het ook wel als kunststof dakbedekking te beschouwen. Zo is het buigzaam, sterk, heeft het een levensduur van minstens 30 à 40 jaar, … Ook blijft dit dakleer na plaatsing goed beloopbaar!
 • Bestand tegen extreme weersinvloeden: verder is POCB waterdicht, UV- en corrosiebestendig, … Dit in tegenstelling tot andere soorten bitumen. Zo is APP bijvoorbeeld minder flexibel en kan SBS wat slechter tegen UV-straling.
 • Snelle plaatsing: waar je voor andere bitumen dakbedekkingen meerdere lagen laat aanbrengen, heb je er met POCB eigenlijk maar 1 nodig. Daarnaast is de plaatsing voor een dakdekker relatief eenvoudig, waardoor die de klus in een mum van tijd heeft geklaard!
 • Milieuvriendelijk: POCB dakbedekking is niet alleen duurzaam, maar bestaat uit milieuvriendelijke materialen die je voor 100% kan recyclen. Een milieubewuste keuze voor je dak!

 

Nadelen POCB dakbedekking

 • Minder budgetvriendelijk: een dakbedekking van POCB is van hoge kwaliteit, maar daar hangt wel een hoger prijskaartje aan. Op dit gebied is het dus beter te vergelijken met EPDM, in plaats van andere bitumen dakbedekkingen. Echter vinden de meeste woningeigenaren het deze hogere prijs wel waard, aangezien je flink profiteert op de langere termijn.

 

POCB dakbedekking: prijs

POCB dakbedekking kost je gemiddeld € 25 à 35 per m². Tel je hier de gangbare arbeidskosten van een dakdekker bij op? Dan kom je uit op zo’n € 60 à 80 per m² (excl. btw & incl. plaatsing).

LET OP: dit is alleen een richtprijs. Zo variëren de kosten per project (moeilijkheidsgraad van de plaatsing, hoeveelheid materiaal, …), maar ook van dakdekker tot dakdekker. Die bepalen hun tarieven namelijk zelf. Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes.

 

pocb dakleer plaatsen

 

Hoe POCB dakbedekking plaatsen?

De plaatsing van POCB is vergelijkbaar met die van SBS of APP dakbedekking. Het is zelf te doen, zolang je precies weet wat je doet en je het risico aandurft. Hieronder meer informatie:

 

OPTIE 1: zelf POCB dakleer plaatsen

POCB dakbedekking kan je in principe zelf aanbrengen. Kies alleen wel voor een uitvoering die je koud kan kleven of aan de ondergrond kan verlijmen. Hierbij is het belangrijkste dat je de verschillende stroken van de bedekking goed laat overlappen. Zo vermijd je vochtproblemen. Een ander voordeel van POCB is dat je het nooit met een open vuur hoeft aan te brengen en dat lassen al genoeg is.

 

OPTIE 2: POCB dakleer laten plaatsen

Weet je niks van dakwerken af? Dan is het veel beter om een specialist in te schakelen. Die weten wat ze doen en zorgen voor een correcte plaatsing zonder gevaar te lopen. Verder profiteer je ook van de volgende voordelen:

 • Correcte plaatsing: een echte expert weet precies wat die doet en werkt zoals het hoort. Zo ben je zeker van een goede uitvoering van de werken en een duurzame oplossing.
 • Kwalitatief materiaal: dakdekkers gebruiken altijd het beste materiaal en gereedschap voor hun klussen. Als je zelf aan de slag gaat, moet je dit allemaal zelf aanschaffen. En vaak ook nog voor een hogere prijs!
 • Garantie: gaat er toch iets mis? Dan profiteer je met een expert van zekerheid. Die nemen eventuele extra kosten voor hun rekening, waardoor jij je hier geen zorgen om hoeft te maken. Tip: check altijd de offerte voor je tekent. Een garantieregeling is namelijk gangbaar, maar geen verplicht onderdeel!
 • Contact bij schade: is de dakbedekking beschadigd door extreem weer? Dan is de expert die het materiaal heeft geplaatst ook de ideale contactpersoon voor reparatiewerken!
 • Financiële voordelen: voor POCB dakbedekking is helaas geen subsidie beschikbaar. Combineer je de nieuwe dakbedekking echter met isolatie en laat je al het werk over aan een ervaren dakdekker? Dan kan je voor deze isolatiewerken wél in aanmerking komen voor meerdere financiële voordelen, zoals de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Vraag advies aan een expert voor meer informatie.

 

CONCLUSIE: kies een expert voor een duurzaam eindresultaat!

Hoe je het ook wendt of keert: dakwerken laat je het beste uitvoeren door een dakdekker. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering, kwalitatief materiaal, … Kies voor zekerheid en vergelijk vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen via onze gratis offerteservice.

 

Mogelijke alternatieven voor POCB dakbedekking

POCB dakleer is een goede keuze voor je project, maar er zijn nog zeker een paar alternatieven om te overwegen. Een overzicht:

 

ALTERNATIEF 1: APP dakbedekking

APP is een combinatie van bitumen en Atactisch Polypropyleen. Hierdoor is het goed opgewassen tegen UV-straling, water, … Ook heeft het een levensduur van zo’n 30 jaar. De grootste nadelen ten opzichte van andere dakbedekkingen? Dat is dat APP dakbedekking minder duurzaam is en dat je meestal meerdere lagen nodig hebt voor een nette, waterdichte afwerking.

Richtprijs: € 40 à 60 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

ALTERNATIEF 2: SBS dakbedekking

SBS bestaat vooral uit bitumen, maar dan gemengd met elastomeer. Hierdoor is het erg elastisch, maar minder UV-bestendig dan POCB of APP dakbedekking. Er is dus nog een extra toplaag nodig uit grind, leislag, … Deze toplaag heeft ook een groot effect op de uiteindelijke uitstraling van je dak.

Richtprijs: € 40 à 60 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

ALTERNATIEF 3: EPDM dakbedekking

In tegenstelling tot APP en SBS is EPDM gemaakt van kunststof. Het gaat hier om een synthetische, elastische rubber gemaakt van aardolie. Laat je de klus over aan echte expert? Dan brengt die de EPDM vaak in 1 stuk aan. Zo is de kans op vochtproblemen minimaal. Verder gaat het materiaal ruim 50 jaar mee, is het 100% beloopbaar en zelfs toepasbaar voor licht hellende daken.

Richtprijs: € 60 à 80 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Meer weten over POCB dakbedekking? Vergelijk offertes!

Interesse in POCB dakbedekking en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? En of het ook voor jou een goede keuze is? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen via onze gratis offerteservice. Zo ben je zeker van gericht advies, prijzen op maat en een mooi eindresultaat. Het enige wat je hoeft te doen, is het formulier invullen:

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakdekkers