Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dak Veranda

Voor het afwerken van een veranda kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Glas is een materiaal dat vaak terugkeert maar omwille van privacy en zonnewering kan je ook kiezen voor gesloten constructies. Zo kan de veranda ook gebruikt worden als leefruimte en behoort isoleren ook tot de mogelijkheid.

 

 

Materialen

Voor de dakafwerking van een veranda kunnen diverse materialen gebruikt worden. Belangrijke factoren zijn het gewicht van de constructie en de aansluiting op het dak van het hoofdgebouw.In samenwerking met serre-plaatsen.nl geven we je hierbij een overzicht van de meest gebruikte materialen en hun toepassingsgebieden:

 

Zink

Zink is een licht materiaal dat ook bij minder steile dakhellingen kan gebruikt worden. Deze combinatie van factoren maakt van zink een prima materiaal om een bestaand dak van een veranda te vernieuwen. Met minimale aanpassingen kunnen golfplaten of oude glazen vervangen worden. Een nadeel van zink is dan weer dat het een vrij duur materiaal is. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de lange levensduur van dit materiaal.

 

Rubber of roofing

Wanneer je een plat dak wil plaatsen op je veranda is roofing of rubber een prima keuze. Dit materiaal is perfect waterdicht en relatief goedkoop in vergelijking met andere dakbekledingen. Een plat dak wordt vaak geplaatst bij veranda’s die vertrekken onder de dakgoot van de bestaande woning. Zo hoeft er aan de bestaande dakconstructie niets te wijzigen en oogt het ook verzorgd en afgewerkt langs de buitenzijde.

 

Dakpannen of leien

In Vlaanderen zijn 95% van de daken bekleed met leien of dakpannen. Wanneer je een veranda wil plaatsen die deel uitmaakt van de bestaande architectuur kies je dus best voor een bijpassend materiaal. Je veranda zal niet langer aanschouwd worden als een afzonderlijke entiteit waardoor de waarde van je huis enorm zal toenemen. Voor het plaatsen van een pannendak moet er voldoende aandacht besteed worden aan het gewicht van de constructie en de afdracht.

 

Prijs Veranda

Een veranda biedt heel wat meer voordelen dan een aanbouw. Het is sneller geplaatst, zorgt voor meer daglicht en is bovendien ook een pak goedkoper. Ben je benieuwd hoeveel een veranda zal kosten voor jouw woning, dan kan je vrijblijvend een prijs aanvragen via de offertepagina.

 

dak veranda pannen

 

Vergunningen plaatsen van een dak op je veranda

Wanneer je een veranda wil plaatsen moet je steeds nagaan aan welke stedenbouwkundige voorschriften je moet voldoen. Eens het woonvolume een bepaalde limiet bereikt of wanneer je de nok van het dak hoog wenst te plaatsen zal er een eenvoudige bouwvergunning moeten aangevraagd worden.

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers